نگارش لایحه شکواییه

افرادی که برای مطرح کردن مشکلات مختلف خود به دادگاه مراجعه می‌کنند می دانند که برای پیگیری کارشان باید با اصطلاحات حقوقی مختلفی آشنایی داشته باشند و همچنین با نگارش متون مختلفی برای مطرح کردن خواسته خود آشنا باشند. از جمله مهم‌ترین این متون می توان به  دادخواست، شکواییه، اظهارات شفاهی و نگارش لایحه اشاره کرد. در این مقاله درباره نگارش لایحه و کاربرد آن با شما صحبت می‌کنیم.

متن لایحه

لایحه از متون بسیار مهم و موثر در رسیدگی به شکایات محسوب می‌شود و در روند پیگیری کار به دادگاه و قاضی ارائه می‌شود. به طور کلی لایحه بسیار با ارزش و معتبر و منسجم است. به طوری که در برخی از مواقع این لایحه در نزد قاضی از اظهارات شفاهی و یا صحبت‌های وکیل نیز اثرگذار تر خواهد بود.

انواع لایحه

لایحه در دو نوع است یکی پیشنهادات دولتی که در قالب لایحه به مجلس ارائه می‌شود و دیگری لایحه‌ای با محتوای درخواست و دفاع است که به مراجع قضایی ارائه می‌شود. به منظور اینکه لوایح قانونی و دولتی از یکدیگر تفکیک شوند در اصطلاح به لایحه حقوقی لوایح دفاعیه  گفته می‌شود.

نگارش شکواییه حقوقی

نگارش لایحه دفاعیه به چه صورت است؟

نگارش لایحه یا به صورت شکایت از جانب طرفین به دادگاه می‌باشد یا ممکن است به شکل پیشنهاد به مجلس ارائه شود. برای نگارش لایحه مهارت افراد بسیار مهم است و فرد باید در نگارش از قلم گویا و فصیح برخوردار باشد. و به تمام ابعاد و پیچیدگی‌های موضوع پرونده تسلط داشته باشد.

شکواییه چیست؟

شکواییه فرمی است که در آن شاکی، شکایت خود را نسبت به مجرم عنوان می‌کند. شکواییه یا شکایت نامه برای ارائه به مقام کیفری تنظیم می‌شود و در آن اطلاعاتی باید درج شوند. این اطلاعات شامل نام شاکی، آدرس و موضوع شکایت هستند. شکواییه یکی از اوراق قضایی است که برای جرم‌های کیفری استفاده می‌شود. 

برای جرایم حقوقی نیازی به نگارش شکواییه نمی‌باشد و اغلب با تنظیم دادخواست کارها انجام می‌شود. جرم‌های کیفری از جمله جرم‌هایی هستند که در قوانین رسمی کشور مجازات فردی برای آن جرایم وجود دارد.

انواع شکواییه

هنگامی که شما به مشکلی با فردی برخورد کردید و نتیجه دعوا به برخورد فیزیکی منجر شد، اولین موضوعی که باید در نظر بگیرید نگارش شکایت نامه است. شکواییه انواع مختلفی دارد و به موارد شکایت فرد بستگی دارد اما چند نمونه از رایج‌ترین شکواییه‌ها عبارت هستند از:

  • ضرب و وجرح

  • توهین و فحاشی

  • خیانت در امانت

  • صدور چک بی محل

  • سرقت تلفن همراه

  • مزاحمت و سلب آسایش

نگارش لایحه تحدید نظر

مراحل تنظیم و نگارش شکواییه

در مرحله اول باید مشخصاتی کامل از هویت خود و فردی که مجرم است بنویسید. البته ممکن است که شما از فردی مانند دزد، اطلاعات کافی نداشته باشید. در این موارد هر اطلاعاتی مثل پلاک ماشین دارید را باید بنویسید. سپس موضوع شکواییه در عبارتی کوتاه باید عنوان شود. توجه کنید که در این قسمت نباید توضیحات اضافه نوشته شود. همچنین در مرحله بعد باید در مورد حادثه و زمان و مکان دقیق آن اطلاعاتی وارد کنید. 

در این بخش باید دقیق و واضح همه موارد را ذکر کنید. حال نوبت به نگارش شکواییه می‌رسد. توجه کنید این بخش مهم‌ترین و سخت‌ترین قسمت تنظیم شکایت نامه می‌باشد. می‌بایست شامل ادای احترام به قاضی و امضا و تاریخ دقیق باشد. بخش آخر نیز می‌تواند شامل نکات تکمیلی مثل ادله و شهود کافی برای وقوع جرم باشد و لازم به توضیحات زیاد نیست. 

نکات نگارش شکواییه

طبق قوانین کشور، شاکی می‌تواند تنظیم شکایت خود را روی برگه معمولی هم انجام بدهد اما معمولا به نگارش شکایت روی فرم‌های مخصوص با علامت قوه قضاییه توصیه می‌شود.

توجه کنید که تمامی مراحل فوق را می‌تونید با کمک یک وکیل کیفری طی کنید تا از اشتباهات رایج در نگارش شکواییه که توسط افراد بی‌تجربه صورت می‌گیرد، جلوگیری کنید. همچنین نکاتی که وکلای کیفری در مورد هر پرونده رایجی می‌دانند به شما در پیش‌برد شکایت‌ نامه و آسان شدن مسیر شکایت کمک می‌کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد