در تنظیم قرارداد فروش سهام به چه نکاتی باید دقت کنیم؟


قرارداد فروش سهام شرکت های تجاری سهامی خاص و با مسئولیت محدود تابع قوانین عام حقوق مدنی و قوانین خاص حقوق تجارت است. بنابراین در تنظیم قرارداد واگذاری سهام باید به این قوانین دقت کنیم. در ادامه این مقاله به بررسی موارد و نکات مهم در تنظیم قرارداد فروش سهام می پردازیم، در صورتی که با مطالعه این نکات ابهام شما برطرف نشد میتوانید به سایت شهرداد مراجعه کنید.

تنظیم قرارداد

تنظیم قرارداد فروش سهام یا انتقال آن

در این مقاله توضیحاتی در خصوص نحوه ی تنظیم قرارداد فروش سهام ارائه می دهیم. البته این توضیحات فقط جهت آشنایی با برخی موارد مهم این قراردادها است و پیشنهاد می گردد که تنظیم قرارداد فروش سهام یا انتقال آن تحت نظر یک وکیل متخصص قراردادها صورت گیرد و به اطلاعات اینترنتی و خود درمانی حقوقی اکتفاء نگردد.

  • عنوان قرارداد فروش سهام

عنوان قرارداد فروش سهام نباید مبایعه نامه و یا فروش سهام باشد. چرا که طبق ماده ۳۳۸ قانون مدنی مبیع باید عین باشد و بر این اساس حقوق معنوی و حقوق غیر مادی از قبیل سهام و حق الامتیاز و حق اختراع و حق مولف و امثال آن نمی تواند موضوع مبایعه نامه قرار گیرد. فلذا بهتر است تحت عنوان قرارداد انتقال سهام طبق ماده ۱۰ قانون مدنی باشد و یا عقد معین صلح سهام.

  • طرفین قرارداد فروش سهام یا انتقال آن

طرفین قرارداد شامل انتقال دهنده که همان سهام دار شرکت است و انتقال گیرنده است و خود شرکت به هیچ وجه طرف قرارداد قرار نمی گیرد. نهایتاً شرکت می تواند تایید کننده مفاد قرارداد باشد.

در صورتی که انتقال دهندگان و انتقال گیرندگان چند نفر و متعدد باشند، باید مشخص گردد که چه کسی به چه کسی و به چه مقدار و تعداد سهام انتقال می دهد.

  • در تنظیم قرارداد موضوع قرارداد واگذاری سهم بسیار مهم است

موضوع قرارداد یعنی همان سهامی که منتقل می گردد. در این قسمت باید مشخصات و ویژگی های سهام از قبیل تعداد سهام و تعداد کل سهام شرکت و نوع سهام (ممتاز و بی نام و …) و شماره ثبت و محل و نام کامل شرکت ذکر گردد.

نکته مهم این که علاوه بر تعداد سهام و تعداد کل سهام شرکت باید درصد سهام مورد معامله نسبت به کل سهام شرکت نیز قید گردد تا افزایش بعدی سرمایه از نوع افزایش تعداد سهام، موجب افت ارزش و رای و تعداد سهام انتقال گیرنده نگردد.

تنظیم قرارداد فروش سهام

  • مبلغ قرارداد

مبلغ سهام دو جنبه دارد. مبلغ اسمی سهام طبق اساسنامه که معمولاً ناچیز است و قیمت عرفی و روز سهام که بر اساس مجموع دارایی های مثبت و منفی و حقوق و تعهدات و دیون و اموال مادی و غیر مادی شرکت ارزش گذاری می گردد.

در تعیین مبلغ سهام شرکت باید کلیه این موارد مورد لحاظ قرار گیرد. ضمناً سود متعلقه به سهام تا زمان انعقاد قرارداد نیز باید تعیین تکلیف گردد و با مبلغ قرارداد اشتباه نگردد.

  • شرایط ضمن عقد

شروط ضمن عقد محل مناسب برای توافقات تکمیلی و فرعی طرفین است که که برای اطلاعات بیشتر در این مورد میتوانید به سایت یا اپلیکیشن شهرداد مراجعه کنید.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد