بینی گوشتی بر خلاف بینی استخوانی بافت غضروفی و استخوانی ضعیف و نازکی دارد در حالی پوست این نوع بینیها ضخیم میباشد. بینی استخوانی بافت غضروفی و استخوانی قوی همچنین پوست نازک دارد.
بینی گوشتی را میتوانید با لمس کردن تشخیص دهید. اگر بافت استخوانی سفت و به وضوح قابل لمس بود در حالی که پوست را نازک دیدید، بینی استخوانی است. اما استخوان و غضروف در بینی گوشتی به سختی احساس میشود ولی پوست ضخیم و چرب بینی گوشتی به خوبی مشخص میباشد. بنابراین بر خلاف باور عموم، بینی گوشتی، گوشتی نیست بلکه پوست ضخیم و استخوان ظریف دارد.
عمل بینی گوشتی باید طوری انجام شود که استخوان و غضروف بینی ضعیفتر نشود هر چند در تکنیکهای جدید به تقویت این بافت پرداخته میشود.
دو نوع بینی گوشتی وجود دارد. یک دسته از بینیهای گوشتی چرب هستند و دسته دیگر پوست ضخیم دارند. تجربه نشان داده است که عمل بینی گوشتی در دسته اول آسانتر میباشد. چرا که تنظیم لایه چربی زیر پوستی با تزریق دارو و رژیم غذایی قابل تنظیم میباشد در حالی که برای دسته دوم این طور نیست.
همان طور که گفته شد بافت استخوانی و غضروفی در بینی گوشتی ضعیف میباشد و اگر در جراحی زیاد تراشیده و نازک شود ضعیفتر میشود. نتیجه این میشود که بعد از عمل بر اثر فعل و انفعالات داخل بینی و کشش جاذبه زمین، بینی تحمل پوست ضخیم و سنگین را نخواهد داشت در نتیجه بینی دچار افتادگی میشود یا به اصطلاح برگشت میکند.
اما در روشهای جدید برای پیشگیری از این عارضه ناخوشایند، غضروف را تقویت میکنند برای این کار از غضروف گوش یا دنده فرد قرض گرفته میشود. با این کار بینی مستحکم میشود و دیگر دچار افتادگی نخواهد شد.
جراحی بینی به تنهایی کاری ظریف و پیچیده است. حال این مورد درباره بینی های گوشتی که ضعیف تر و آسیب پذیر تر هستند اهمیت بیشتری پیدا می کند. گرچه تکنیک های جدید عمل بینی گوشتی احتمال برگشت پذیری و عدم موفقیت جراحی بینی را پایین آورده اند اما بسیار مهم است که این جراحی توسط فرد ماهر و با تجربه انجام شود.
پیش از هر کاری به اندازه کافی درباره عمل بینی گوشتی تحقیق و مطالعه انجام دهید. سپس جراح مناسب و ماهری را انتخاب کنید. پس از آن کافیست به پزشک خود ایمان داشته باشید و نگرانی را از خود دور کنید. ضمن اینکه انتظارات خود را در حد معقول در نظر داشته باشید و از پزشک یک کار عجیب و نشدنی نخواهید.